Transport gratuit la comenzi de peste 500 lei!

Lustre Cu Led – 10 Sfaturi Pentru Alegerea Lustrei Perfecte

Alegerea unei lustre cu LED perfecte e posibil să nu fie o treabă ușoară.  Sunt oameni cu multă experiență cărora la un moment dat le vine greu să facă alegerea corectă. Chiar dacă ai experiență, trebuie să ții pasul cu piața. Să fii la curent cu trendurile. Să ai habar din punct de vedere tehnic de noile apariții într-o piață extrem de dinamică cum e cea a corpurilor de iluminat cu LED.

Astăzi o să intrăm un pic în detaliu în alegerea unei lustre cu LED perfecte pentru dormitor, bucătărie, hol sau dormitor. Începând cu detalii legate de locul de achiziție și terminând cu modele mai speciale și instalare, vom încerca să detaliem acele idei ce poate le vei găsi interesante.

#1. Locul de achiziție al unei lustre cu LED.

Primul loc unde unde ar trebui să cauți este internetul. O dată intrat pe internet, rețelele sociale ar trebui să-ți atragă atenția, pentru că în ziua de azi, acolo e toată lumea. Începând cu Instagram, Youtube, Twitter, Pinterest și Facebook. Apoi ar trebui să te uiți în Google după imagini să-ți definești mai bine stilul lustrelor cu LED moderne. Nu uita să faci o căutare și pe olx pentru oferte de lustre noi.

Într-un final vei căuta oferte în offline. Oferte de lustre cu LED la marile magazine recunoscute, cu renume dar probabil nu vei căpăta cel mai bun preț. Cel mai bun preț l-ai obține la oferta unui magazin online. Cum ar fi ceea ce oferim noi în acesta toamnă pentru tine. O ofertă cu o reducere substanțială la prețuri imbatabile la toată gama noastră de lustre cu LED din magazinul Universul Ledurilor.

lustre cu LED

 

#2. Prețul de achiziție al unei lustre LED.

A face cumpărături este amuzant și revigorant. Totuși, încearcă să cumperi cu precauție și înțelepciune. Nu întotdeauna un preț mare va reprezenta ceva de calitate. La fel cum, zilele acestea, e foarte posibil să cumperi multă valoare la un preț mic.

Sunt mii și mii de tipuri și modele de Lustre cu LED. E posibil să te simți pierdut în diversitatea prețurilor, tipurilor, modelelor, materialelor și formelor. Magazinul nostru îți stă la dispoziție cu specialiști de încredere ce te pot îndruma rapid. Primim dese solicitări și avem experiență în a-ți recomanda valoarea pe care o meriți pentru prețul pe care îl plătești.

#3. Dimensiunea unei lustre cu LED.

Aici armonia își spune cuvântul. Deși există reguli stricte de dimensionare a corpurilor de iluminat pentru o cameră, poți aprecia și singur dimensiunea unei lustre cu LED. Proporțiile ar trebui păstrate, o lustră prea mică ar da prea puțină lumină în timp ce o lustră prea mare ar cadra ciudat cu încăperea.

Astfel, dacă o anume lustră îți place foarte mult dar pare mică și este mică oferind prea puțină lumina încăperii, poți suplimenta lumina prin achiziția altor corpuri de iluminat.

Concluzionând, dacă ai găsit o lustră care ți se pare perfectă, ai grijă doar să nu fie prea mare, denaturând și schimbând echilibrul și armonia camerei.

#4. Determinarea înălțimii de instalare a unei lustre LED.

Lustrele sunt elemente centrale ale sistemului de iluminat. Astfel ele vor arunca un cerc de lumină sau o zonă de lumină mai mare dar mai slabă dacă sunt amplasate mai sus. Dimpotrivă, amplasarea lustrelor mai jos, va micșora și concentra zona de lumină.

Înălțimea de instalare a lustrei  este dată, în general de tipul de suspendare al lustrei dar și de corpul propriu zis al lustrei. În general lustrele nu ar trebui suspendate la o înălțime mai mică de 2 m. În cazul unui apartament, înălțimea e mică și limitează plaja de achiziție a unei lustre cu LED.

Deci ar trebui să fii atent la:

  • dimensiunea furnizată de vânzător a lustrei, respectiv cota pe verticală;
  • înălțimea camerei unde se dorește a fi amplasată lustra;
  • plaja de reglaj pe verticală a sistemului de fixare a lustrei, poate fi lanț, tije, șnururi, sistem telescopic, etc.

#5. Siguranța și confortul unei lustre LED.

Da. Ai citit bine. Una e să te ridici de pe canapea să stingi lumina și cu totul altceva e s-o facă un microprocesor pentru tine. Lustra perfectă cu LED ar trebui să impună respect incluzând facilități moderne de automatizare și control.

Să o poți activa și dezactiva fără să-ți părăsești locul comod din canapea. Să-ți fie furnizată cu telecomada. Sau chiar să fie inteligentă, putându-se activa/regla/dezactiva din telefonul mobil sau folosind comenzi vocale.

O lustră cu LED modernă ar trebui să se activeze singură, aleator, pentru scurte momente când nu ești acasă. Simulând astfel prezența cuiva în casă și asigurând acea securitate de bază la efracție.

#6. Fasungul sau dulia becurilor dintr-o lustră cu LED.

Evident, vei folosi becuri cu LED. Dar ce tip? Ce standard? Ce fel de bec cu LED? Dacă te vei duce la noi în magazin, apoi vei accesă categoria becuri LED și te vei uita pe partea stângă a site-ului spre final vei descoperi două criterii de departajare foarte importante:

  • Dulie sau fasung-este o piesă metalică aparținând lustrei în care se înfiletează becul cu LED. Poate fi de mai multe feluri, E14 și E27 fiind tipurile de bază. Desigur, există și alte tipuri, ai grijă ce fel de lustră cu LED cumperi așa încât să poți găsi becuri cu LED pentru ea.
  • Formă bec – design-ul general al lustrei se poate sau nu să fie armonizat cu ceea ce există deja în lustră, cu ceea ce într-adevăr dorești sau cu becurile cu LED ce le vei cumpăra în viitor.  Astfel, există o adevărată varietate de forme: avocado, clasic, corn, glob, lumânare, porumb, spirală.

Familiarizează-te cu tipurile de fasung și formele de becuri pentru că, într-adevăr, acestea să fie parte componentă a unei lustre cu LED perfecte.

#7. Lustre cu LED RGB.

Este o categorie mai aparte de lustre LED. Unele au integrate benzi sau dispozitive LED RGB specializate pretabile în baruri sau discoteci sau în camere de divertisment.  Acestea sunt cele mai scumpe. Altele au pur și simplu becuri LED RGB. Sau mai există categoria ce reda un spectru larg de lumină (caldă, rece, neutră) având și o lumină colorată în jurul unui difuzor ce redă muzică.

 

#8. Norme de protecție și materiale pentru lustre cu LED.

Materialul e important pentru că în funcție de greutatea corpului de iluminat, acesta se va putea fixa mai ușor sau mai greu.  Poate fi din sticlă, cristal, metal, lemn, plastic, fiecare material având propria densitate deci propria greutate.

Vei dori ca materialul să fie unul durabil. Îți vei aminti că vorbim despre un corp de iluminat ce e activat electric și că e de o vitală importanță ca lustra să aibă toate avizele și să respecte toate standardele protecției la electrocutare. Te vei asigura că, dacă vei instala o lustră în baie sau medii cu umiditate, aburi și apă, aceasta va trebui să aibă un factor de protecție IP corespunzător.

De asemenea, materialul sistemului de prindere, fixare va trebui să fie de calitate astfel încât să nu ai probleme la instalare sau pe parcursul utilizării. Într-un final vei armoniza interiorul camerei cu tipul de material. Astfel dacă aspectul lustrei general e de inox sau metal, se va asorta cu materiale identice, reci. Dacă însă e lustră din lemn, acesta e un material cald și se va asorta de minune cu materiale calde, parchet, mobilă, culori calde ale pereților.

#9. Puterea si culoarea de lumină a lustrelor cu LED-uri.

Fiind un element central fixat deasupra unei zone ample este de la sine înțeles că lustrele cu LED-uri ar trebui să aibă o putere medie spre mare. Totodată, necesarul de lumină în încăpere depinde și de celelalte surse de lumină, ca și de activitatea din cameră.

Probabil că o lustră cu minim 3 brațe ar fi minimul necesar. Datorită noii tehnologii LED, puterea consumată din rețea a devenit din ce în ce mai mică, în timp ce lumina oferită a crescut proporțional. Așa se face ca ai la îndemână mai multă lumină cu o cheltuiala de bani mai mică. Acum e timpul să-ți dai frâu liber imaginației și să-ți cumperi o lustră care să-ți satisfacă și cele mai extravagante nevoi de lumină.

Asta înseamnă că o lustră de 100 W e ceva obișnuit. Însă te poți orienta și spre puteri mai mari cum ar fi această lustră cu LED, dimabilă cu telecomandă ce o poți achiziționa cu ușurință de la noi.

Temperatura de culoare e data de tipul încăperii ca și de momentul zilei. Dimineața, vei dori o lumina rece spre neutră iar seară o lumină caldă. Este un avantaj faptul ca lustra cu LED ce o oferim la oferta mai sus nu are o temperatură de culoare fixă oferind toate cele 3 spectre de temperatură.

#10. Stilul lustrelor cu LED-uri.

Stilul e cel ce-ți încânta ochiul. Poți adopta un stil futurist sau dimpotrivă, unul conservator și clasic. Cu tehnologia din ziua de azi, se poate fabrica orice. Orice formă ce imită natura e binevenită. Orice stil suav și greu sesizabil ce-ți desfășoară o explozie de lumină e o surpriză de care te bucuri în fiecare zi.

Stilul și gustul nu se discută. Ele sunt personale și unice. Totuși sunt stiluri și stiluri și dintre toate simplitatea este cea care câștiga mai mereu. A fi complicat prin simplitate nu e ușor. Într-o cameră modernă nu ai să mai vezi bogăția de obiecte, încărcătura de mobilă masivă, tablouri, etc de altă dată. Acum se poartă open space-ul și acesta subliniază până-n absolut un element singular.

Așa se face ca o lustră nu va rămâne neobservată iar subtilitatea stilului ei va contura și accentua stilul general al camerei. Nu avem decât să-ți recomadam specialiștii noștri pentru corpuri de iluminat astfel încât să iei o decizie cât mai bună.

Bonus.

La sfârșitul acestui articol iată câteva puncte bonus.

  • Nu uita că e importantă și întreținerea, curățarea lustrei cu LED-uri. Una e să fie un design extraordinar de alambicat, care se curăță greu și alta e să ai design curat, cursiv, ușor de șters și întreținut.
  • Din ce în ce mai mult și-au făcut apariția pe piață și în viața noastră materialele ecologice. E de dorit să achiziționezi o lustră cu LED fabricată din materiale ecologice sau ușor reciclabile. Vei face parte astfel din acest trend ce crește de la o zi la alta și vei contribui astfel la o viață curată pe planetă, făcând generațiile viitoare mândre de tine.

Cu speranța că acest articol despre lustre cu LED te va inspira și ajuta, te rugăm să-l distribui și altora pe rețelele sociale.

Citește și alte articole pe blogul nostru, mulțumim pentru LIKE în cazul în care adori bancurile bune și LED-urile de calitate postate pe pagina noastră de Facebook și te așteptăm și pe Youtube unde o să vrei să subscrii canalului nostru astfel încât să fii la curent cu ultimele noutăți.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare gratuită

Comenzi peste 500 lei

Returnare în 14 zile

Garanția banilor înapoi

Garanție extinsă

În limita garanției oferite de fabricant

Asistentă tehnică gratuită

Asistentă la telefon/email

×